osam sati teški san

Pitali smo saborske zastupnike koliko spavaju: Evo što su nam priznali

03.02.2018 u 08:07

Bionic
Reading

Već i vrapci na grani znaju kako bi optimalno bilo svaku noć odspavati osam sati. Koje su posljedice nedostatka sna na svom je Facebook profilu podijelila čelnica stranke Pametno Marijana Puljak, što je bio povod da provjerimo koliko spavaju naši saborski zastupnici

Prema videu koji je na svom Facebooku podijelila Marijana Puljak, preporuča se osam sati sna, koji se ona ubuduće misli držati.

Na to, dala je do znanja, natjerao ju je prikaz mogućih posljedica nedostatka sna među kojima su ni utjecaj na psihu i veća mogućnost bolesti poput depresije i anksioznosti, posljedice po imunološki i srčani sustav, veća mogućnost razvoja raka, brže starenje kože, ali i veća potreba za tzv. junk foodom.

Jesu li svjesni posljedica na zdravlje i koliko uopće spavaju, provjerili smo i kod saborskih zastupnika.

'Rijetko uspijem spavati 8 sati, obično je to šest do sedam sati', govori nam SDP-ov Željko Jovanović, koji kao liječnik zna posljedice nedostatka sna.

'Dobro sam upoznat s blagodatima zdravog osmosatnog sna, jer sam i na sebi primijetio da sam, kad duljii period spavam po 8 sati, bolje volje i s više energije tijekom dana', kaže Jovanović.

Osam sati sna nikako ne uspjeva uhvatiti HNS-ova Marija Puh. 'Nažalost, ja se ne sjećam kada sam zadnji put odspavala osam sati u komadu, što zbog obveza, a što zbog činjenice da imam psa, pa smo ujutro sat prije mojih obeza u šetnji, a navečer i po sat i pola', kaže za tportal Puh.

I ona je svjesna posljedica po zdravlje. 'Postoji jako puno preporuka i istraživanja vezano uz ljudsko zdravlje i smatram da su one dobre. No, živimo u svijetu koji se kreće ogromnom brzinom i teško je sve te preporuke ispoštovati i držati ih se', poručuje HNS-ova zastupnica.

  • +3
Uhvaćeni u zijevanju Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Nažalost ne spavam osam sati, nego koji sat manje od preporučenog', kratko nam je pak rekla HDZ-ova Irena Petrijevčanin Vuksanović.

Osam sati sna ne uspijeva osigurati ni SDP-ov Domagoj Hajduković. 'Rijetko odspavam punih 8 sati, šest do sedam sati sna mi je više nego dovoljno', kaže nam Hajduković.

'Smatram da je dovoljno kvalitetnog sna presudno za zdravlje, ali mislim da je to individualno i da svatko može procijeniti koliko mu je sna potrebno', kaže Hajduković.

  • +13
Sabor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Zbog novorođenog djeteta sve manje će spavati i SDP-ov zastupnik Saša Đujić .'Spavam između 6 i 8 sati u prosjeku i to uglavnom zbog posla kojim se bavim. Obveze znaju trajati i do kasno navečer, pa često zbog posla stižem kasno doma, a onda i idem kasno spavati', kaže nam Đujić.

Podatke objavljene u videu koje je Puljak stavila na svoj Facebook je vidio i kaže da su vjerojatno točni. 'Mislim da bismo svi trebali voditi više računa o zdravlju', rekao je Đujić.