NESREĆA POVEZANA S POPRAVKOM?!

Piloti Germanwingsa odbili letjeti nakon nesreće

25.03.2015 u 10:49

Bionic
Reading

Prema informacijama njemačkih medija, nekoliko pilota Germanwingsa odbilo je letjeti nakon što se jučer zrakoplov Airbus A320 ove niskobudžetne aviokompanije srušio na jugoistoku Francuske

Naime, pojavile su se informacije da je arušeni zrakoplov dan ranije prije nesreće bio prizemljen na sat vremena zbog popravaka, piše britanski Telegraph. Piloti i kabinsko osoblje odbili su utorak letjeti jer su smatrali da je nesreća povezana s problemima s otvaranjem na otvoru za izvlačenje prednjih kotača zrakoplova, navode neimenovani izvori njemačkog Spiegela.


Lufthansa u čijem je vlasništvu kompanija Germanwings negira svaku povezanost između navedenog popravka i otkazanih letova kojih je bilo ukupno 30 nakon nesreće u Alpama. 'Posade su odbile letjeti zbog osobnih razloga', rekao je glasnogovornik Lufthanse. Potvrdili su i informaciju da je srušeni zrakoplov bio prizemljen zbog popravka vrata za izvlačenje prednjih kotača, no inzistirali su na tezi da to nema veze sa sigurnošću zrakoplova.

'Popravkom je trebalo ukloniti buku koja se javljala prilikom otvaranja tih vrata i zrakoplov je za sat vremena nastavio s letom', objasnio je glasnogovornik.