5. izborna jedinica

Piletić u Vukovaru predstavio listu HDZ-a: Ni jedan grad u Slavoniji neće biti zaboravljen

03.04.2024 u 14:03

Bionic
Reading

Lista HDZ-a s partnerima u V. izbornoj jedinici predstavila je u srijedu u Vukovaru kandidate za predstojeće parlamentarne izbore, uz poruku da ni jedan grad u Slavoniji neće biti zaboravljen, a temelj razvoja svake zajednice bit će sretna i zadovoljna obitelj

Nositelj liste, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić poručio je da je obitelj sretnih i zadovoljnih roditelja, koji imaju osigurano dobro plaćeno radno mjesto, osnova hrvatske budućnosti.

Piletić: Hrvatska će biti uspješna koliko je uspješan Vukovar

"Ova Vlada je rekla i poslala jasnu poruku, Hrvatska će biti uspješna koliko je uspješan Vukovar. I upravo zbog toga više su nego udvostručena sredstva i u Fond za obnovu i razvoj Vukovara. Samo kroz europska sredstva više od 174 milijuna eura uloženo je u ovaj hrvatski grad, grad pobjednik. I to je poruka hrvatske Vlade, da niti jedno mjesto u ovoj našoj ravnoj Slavoniji, a kamoli Vukovar, neće biti zaboravljeno", rekao je Piletić.

Po njegovim riječima, kao što je temelj slobodne i suverene Hrvatske bila obrana u Domovinskom ratu, tako će temelj uspješne, vitalne, pravedne i održive Hrvatske biti sretna, zadovoljna i uspješna hrvatska obitelj. Upravo zbog toga će u našem programu obitelj, kao temelj sretne i uspješne zajednice, biti u naredne četiri godine posebno valorizirana", poručio je Piletić rekavši da će za svako dijete morati biti osigurano mjesto u dječjem vrtiću, a u školama jednosmjenska nastava.

Drugi na listi, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić ustvrdio je da je lista za V. izbornu jedinicu "lista iskustva i mladosti, kao i domoljublja" i lista koja može sve građane Vukovarsko-srijemske županije učiniti ponosnima. dok je četvrta na listi, požeško-slavonska županica Antonija Jozić napomenula da je u dva mandata HDZ-a u Požeško- slavonskoj županiji otvoreno 2.000 novih radnih mjesta, a iz europskih fondova investirano više od 300 milijuna eura.

Po riječima zastupnika u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Nikole Mažara, petog na listi, Vlada Andreja Plenkovića može reći da je riješila sve izazove hrvatskog društva i da sada može raditi na daljenjem prosperitetu svih hrvatskih građana.

Tomislav Zadro: Iznenađenje bi bilo da nisam na HDZ-ovoj listi

Vukovarski branitelj Tomislav Zadro, deveti na listi, kazao je da je ulaskom u izbornu utrku želio nastaviti put svojega oca, generala Blage Zadre, legendarnog zapovjednika obrane Borovo naselja, koji je bio jedan do utemeljitelja HDZ-a u ovom dijelu Hrvatske.

"U javnosti se poteže pitanje da sam iznenađenje na listi HDZ-a. Za mene bi bilo iznenađanje da sam stao na drugu listu. Ovo su ljudi koji su osnivali HDZ", rekao je Zadrote dodao da će, ako uđe u Sabor, biti glas hrvatskog naroda.

Prije predstavljanja, kandidati s liste HDZ-a i partnera položili su vijenac i upalili svijeću na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.