izvan kontrole

Pijani vozači noću 'napali' prometne znakove

22.09.2020 u 13:20

Bionic
Reading

U samo pet minuta, u utorak nešto iza ponoći, pijani su vozači na području Sisačko-moslavačke županije prouzročili dvije prometne nesreće i uništili dva prometna znaka.

Najprije je na sisačkom mostu Gromova 41-godišnjakinja autmobilom udarila u privremeno postavljeni prometni znak, nakon čega je napustila mjesto događaja.

Nakon desetak minuta u kontroli prometa zaustavljena je u Ulici Braće Kavurića gdje je policiju obavijestila o prometnoj nesreći. Alkotestiranjem joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,82 promila.

Kako je postajala opasnost da će nastaviti vožnju, smještena je u posebne prostorije policijske postaje, a protiv nje će nadležnom Općinskom suda bit će podnijet optužni prijedlog. 

Pet minuta kasnije, pijani je vozač izazvao prometnu nesreću u Vidrenjaku, u općini Velika Ludina. Pod utecajem 1,66 proila alkohola 26-godišnjak s područja Velike Ludine vozio je Ulicom Juraja Pintarića, sišao izvan kolnika na zemljanu površinu gdje je prednjim dijelom udario u metalni nosač prometnog znaka, sletio u kanal i prevrnuo se na krov.

Protiv vozača nadležnom će Općinskom sudu biti podnijet optužni prijedlog, izvijestila je policija.