PROMETNA NESREĆA

Pijana vozila u krivom smjeru na Istarskom ipsilonu, jedna osoba smrtno stradala

16.08.2018 u 11:04

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na Istarskom ipsilonu, jedna je osoba poginula, a tri osobe su lakše ozlijeđene, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava istarska

Nesreća se dogodila oko 23,55 sati kada je 36-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola od 1.81 promila vozila automobil Peugeot, riječkih registaracija dionicom autoceste Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru.

Prometna Istarski ipsilon Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

U nepreglednom zavoju, vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera naišao 31-godišnji slovenski državljanin.

Potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog. Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot pulskih registracija, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registracija se prevrnulo na bočnu stranu, dok je vozilo riječkih registracija udarilo u zaštitnu ogradu.

Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu nesreće smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Lakše ozlijede zadobila je i 36-godišnja vozačica iz Peugeota riječkih registracija, koja je vozila alkoholizirana, i protiv koje će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.

Tijelo poginulog 41-godišnjeg vozača iz Peugeota pulskih registracija prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, navode iz PU istarske