USKORO I oSTAVKA?

Pijana riječka pročelnica bit će izbačena iz SDP-a

18.08.2018 u 14:39

Bionic
Reading

Vera Begić Blečić, pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, bit će isključena iz SDP-a zato što je u pijanom stanju skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji Umažanin, piše Jutarnji list

Potvrdio je to za Jutarnji list politički tajnik SDP-a Davorko Vidović, ali i riječki SDP se oglasio po tom pitanju.

Begić Blečić, podsjetimo, ovo je druga nesreća koju je skrivila vozeći u pijanom stanju. U prvoj nesreći napuhala je 0,32 promila, ali je pobjegla s mjesta nesreće i u autu ostavila majku s djetetom. Poslije se pravdala da je išla samo napraviti krug oko Trsata i obećala je da će idući put biti pametnija, no ponovno je, ovaj put teško pijana sjela za volan i s 1,81 promilom alkohola u krvi usmrtila oca i supruga iz Umaga, a lakše ozlijedila njegovu suprugu i dijete.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije ju ni ovaj put smijenio nego je najavio suspenziju do okončanja istrage, što znači da bi Begić Blečić nastavila primati oko 9500 kuna (80 posto plaće) unatoč svim tragičnim činjenicama. No, Obersnel je zapravo ovaj put napravio sve što može prema Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, pa će, prema svemu sudeći, govore nam izvori koji poznaju pročelnicu, ona sama podnijeti ostavku čim bude u mogućnosti razgovarati s odvjetnikom.

'Kad je riječ o ovakvim slučajevima, nema tu stranačkih iskaznica jer ponašanje koje je prouzrokovalo smrt, ranjavanje ili patnju ljudi, zaslužuje svaku osudu. Ljudski život je izgubljen i tu se ne može ništa napraviti, ali možemo se kao stranka ispričati za ponašanje svojeg člana', kaže za Jutarnji list politički tajnik SDP-a Davorko Vidović.

  • +6
Vera Begić Blečić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX