SUSPENDIRANA PROČELNICA

Vera Begić Blečić još 2002. vozila s popriličnom količinom promila

17.08.2018 u 20:22

Bionic
Reading

Riječka pročelnica za sport Vera Begić Blečić koja je u četvrtak s 1,81 promila alkohola u krvi uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji muškarac, alkoholizirana je skrivila nesreću i prošle godine. No to nije sve. I 2002. godine vozila je s visokim promilima

U četvrtak je, vozeći pijana Istarskim ipsilonom u suprotnom smjeru, skrivila prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić (41), dok su njegova supruga i sin lakše ozlijeđeni. Imala je 1,81 promil alkohola u organizmu.

Nakon nesreće saznalo se kako je pročelnica, inače bivša uspješna atletičarka i olimpijka, i lani u lipnju vozila pijana. Tad je nakon lakšeg sudara otišla s mjesta prometne nesreće.

'U tom stresu nisam se snašla. Tek sam dva mjeseca radila na mjestu pročelnice, bilo mi je bitno da obavim dužnosti koje sam imala tog dana. Prijavila sam nesreću policiji. Službenici su odradili uviđaj, rekli mi da je druga gospođa prijavila nesreću i da nema ozlijeđenih. Platit ću kaznu, snositi odgovornost. Napravila sam grešku, pokrit ću se ušima i drugi put biti pametnija - objasnila je tad za Novi list. Alkotest je tada, nekoliko sati nakon nesreće, pokazao da je imala 0,42 promila.

  • +6
Vera Begić Blečić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

No riječka je pročelnica još jednu veliku nesreću, kako doznaje 24sata, imala u ožujku 2002. godine. Tad je, kao 20-godišnjakinja, vozila Yugo 45 u Jurdanima kraj Rijeke. U zoru, nešto prije sedam sati, izletjela je s ceste i zabila se Yugom u kameni usjek. Bila je sama u vozilu, a izmjerili su joj 1,59 promila alkohola, javljaju 24sata.

Prometna Istarski ipsilon Izvor: Cropix / Autor: CROPIX