pročelnica za sport

Otkriven identitet žene koja je s preko 1,8 promila usmrtila muškarca. Riječ je o SDP-ovoj članici gradske uprave Grada Rijeke

16.08.2018 u 17:55

Bionic
Reading

Tešku prometnu nesreću koja se dogodila u Istri par minuta prije ponoći ove srijede, 15. kolovoza, a u kojoj je jedna osoba poginula skrivila je SDP-ova pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić

Riječki gradončelnik Vojko Obersnel iskazao je sućut obitelji i prijateljima vozača, koji je sinoć poginuo na Istarskom ipsilonu i najavio da će pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić, koja je, po svemu sudeći, uzrokovala nesreću pod utjecajem alkohola, biti suspendirana do službenog završetka istrage, javlja Dnevnik.hr.

U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 23:55 sati na Istarskom ipsilonu uz jednu osobu koja je poginula, tri su osobe lakše ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 36-godišnjakinja, pod utjecajem alkohola od 1,81 promila upravljala automobilom Peugeot riječkih registarskih oznaka dionicom autoceste Nova Vas – Višnjan u suprotnom smjeru. U nepreglednom zavoju, vozačica je bočnim lijevim ogledalom udarila u bočno lijevo odgledalo automobila Škoda, slovenske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnji slovenski državljanin, a potom je nastavila vožnju u suprotnom smjeru prema mostu Mirna, nakon čega je prednjim dijelom vozila udarila u zaštitnu ogradu, koja razdvaja istočni kolnički trak od zapadnog.

  • +6
Vera Begić Blečić Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

Automobil se odbio od ograde i prednjim dijelom udario u Peugeot, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak, a od siline udarce, vozilo pulskih registarskih oznaka prevrnulo se na bočnu stranu, dok je vozilo riječke registarske oznake udarilo u zaštitnu ogradu.

prethodnica SANDRE PERKOVIĆ

Uspješna sportašica

Vera Begić Blečić sveukupno je u juniorskoj i mlađesenioskoj kategoriji dvanaest puta osvajala naslov prvakinje Hrvatske. Hrvatski rekord oborila je 21 put.

Kao članica ‘zlatne generacije’ hvatskih juniora i juniorki pod vodstvom trenera Ivana Ivančića, osvojila je srebrna odličja na Svjetskim igrama mladihodržanima u Moskvi 1998. i Europskom juniorskom prvenstvu održanom u talijanskom Grosettu 2001. godine. Prije toga je osvojila 4. mjesto na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu (Bydgoszcz, 1999.) i 5. mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu (Santiago de Chile 2000.)

Nastupila je na pet Univerzijada a najbolji rezultati su joj 4. mjesto 2007. u Bankoku i 2009. u Beogradu. Natjecala se na dvjema Olimpijskim igrama, u Ateni 2004. i Pekingu 2008., bez značajnijih ostvarenja (22. i 29. mjesto). Ni na jednom od tri nastupa na Europskim prvenstvima u atletici nije uspjela proći u završnicu. Nastupila je i na Svjetskom prvenstvu 2009. u Berlinu, gdje je završila na 24. mjestu.

Uz srebro i broncu na Mediteranskim igrama osvojila je i broncu na Europskom zimskom bacačkom kupu održanom 2009.godine u Španjolskoj..

Zbog zadobivenih ozljeda, na mjestu događaja smrtno je stradao 41-godišnji vozač, dok su njegovi suputnici, 38-godišnjakinja i dijete, prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. Lakše ozlijede zadobila je i 36-godišnja vozačica, protiv koje se radi sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javljaju iz istarske policije.

Vera Begić Blečić već je bila u fokusu javnosti radi lakše prometne nesreće koju je skrivila u Rijeci u lipnju prošle godine te je tad napustila mjesto nesreće. Policija ju je pronašla pet sati nakon nesreće te je provedeno alkotestiranje koje je pokazalo da ima 0,42 promila alkohola u krvi, što je zbog tolerancije na grešku uređaja smanjeno na 0,32 promila.