NESREĆA U KOPRIVNICI

Pijan usmrtio motociklisticu

15.07.2009 u 13:28

Bionic
Reading

Automobil kojim je upravljao pijani vozač sinoć je u Koprivnici udario motocikl, pri čemu je poginula 25-godišnja suvozačica na motociklu, a njezin muž, koji je vozio motocikl, teško je ozlijeđen

Pri uključivanju na Križevačku cestu s parkirališta trgovine oko 19,20 sati 54-godišnji vozač fiata nije propustio motocikl hondu na kojem su se vozili 30-godišnji D.Z. i njegova 25-godišnja žena K.Z.

Motocikl je od siline udarca odbačen na biciklističko-pješačku stazu, gdje je udario u betonsko-metalnu ogradu, a motociklisti su pali na stazu. Oboje su vozilom Hitne pomoći prevezeni u koprivničku Opću bolnicu, gdje su im utvrđene teške ozljede opasne za život. Tijekom noći K.Z. je umrla od ozljeda.

Vozaču automobila, kojemu policija ne navodi inicijale, nakon nesreće izmjereno je 2,38 promila alkohola u krvi. Zadržan je u policijskoj postaji dok se ne otrijezni, a zatim je uhićen te je u tijeku kriminalistička obrada.

Bračni par imao je zaštitne kacige, no muž je upravljao motociklom bez položenoga vozačkog ispita A kategorije, stoji u priopćenju koprivničko-križevačke Policijske uprave.