JOSIPOVIĆEV ANALITIČAR PILSEL

'Pijan sam razbijao sinagogu i kajem se'

19.02.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Na predstavljanju savjetničkog tima predsjednika Ive Josipovića novinari su ga pitali kako komentira sudjelovanje Drage Pilsela u svom timu, čovjeka koji je u mladosti zapalio kino i kamenovao sinagogu. Josipović je rekao da se ljudi mijenjaju i da je Pilsel svojim dosadašnjim radom na području ljudskih i manjinskih prava korigirao i ispravio te stavove

Gospodina Pilsela je vidno uzbudilo to pitanje te je nakon presice došao do novinara koji mu ga je postavio i rekao mu da raspolaže pogrešnim informacijama te da će ga tužiti ako ih objavi, unatoč tome što je pitanje izrečeno na konferenciji za novinare koja se prenosila uživo.

Nekoliko minuta kasnije prepričao je svoju verziju priče po kojoj nije zapalio kino, nego je imao manju diverziju na Dane jugoslavenskog filma u Argentini i izrazio je kajanje što je razbio nekoliko stakala na maloj sinagogi u pijanstvu, opravdavši se mladenačkom nepromišljenošću.

'Imao sam šesnaest godina, pet blokova od moje kuće jedna mala sinagoga, vraćali smo se s jedne pijanke, jedna grupa Hrvata, Ukrajinaca, Rusa, bilo nas je više, kamenovali smo nekoliko stakala te sinagoge. Zbog jednog i zbog drugog mislim da sam bio glup, kajem se zbog toga. Mislim da sam u svom životu dokazao da sam se promijenio i da je to što sam napravio bilo krivo', ispričao je Pilsel.