POBJEGAO PA SE VRATIO

Pijan naletio na 19-godišnjeg pješaka

20.02.2012 u 13:59

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 3.15 sati na državnoj cesti Petrovija – Umag, 19-godišnji pješak A. C. iz Slovenije zadobio je teške tjelesne ozljede nakon što je na njega naletio pijani vozač. Unesrećeni mladić prevezen je u bolnicu u Izolu, gdje je utvrđeno da je zadobio ozljede opasne po život, izvijestila je jutros PU istarska

Do nesreće je došlo u Umaškoj ulici u naselju Petrovija kada je 41-godišnjak D. K. iz Umaga, zbog prebrze vožnje i upravljajući pod utjecajem 2,46 promila alkohola u krvi, izgubio nadzor nad vozilom, pri čemu je njegov Audi 80 prednjim dijelom udario u 19-godišnjeg slovenskog državljanina koji se pješice kretao u istom smjeru. Od siline udarca mladić je podignut na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a zatim je tijelo odbačeno na travnatu površinu.

Osim što je vozio pod znatnim utjecajem alkohola te izazvao prometnu nesreću, 41-godišnjak se i udaljio s mjesta događaja, ne pruživši pomoć ozlijeđenom pješaku. No naknadno se ipak vratio na mjesto nesreće, kada je i uhićen.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja Umažanin je jutros priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći.