svim zastupnicama i građankama

Petrov čestitao Međunarodni dan žena

08.03.2017 u 10:31

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov čestitao je u srijedu svim zastupnicama i svim građankama Hrvatske današnji 8. ožujka, Međunarodni dan žena.

Čestitkama se na početku saborske sjednice priključio i SDP-ov Joško Klisović, koji je pritom, kao i još nekoliko predstavnika klubova, zatražio stanku kako bi progovorili o temama mimo dnevnog reda, među njima i o "aferi dnevnice".

 O toj temi žele govoriti klubovi HDZ-a i Promijenimo Hrvatsku. Želimo upozoriti javnost i prosvjedovati zbog neobjašnjivog kašnjenja u postupanju DORH-a u slučaju radnji kakve su 'slučaj dnevnice' i još neki, rekao je Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku).

 Klub SDP-a, najavio je Klisović govorit će o podnošenju zakonskog prijedloga za potvrđivanje Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatije kao Istanbulska konvencija.

 Tomislav Žagar (Most) najavio je da će progovoriti o poduzeću Gaj i oko 700 radnika koji nisu dobili potraživanja od oko 70 milijuna kuna, a Goran Aleksić (SNAGA) o sudskoj praksi u Njemačkoj vezano za naknade za obradu kredita, što bi se, kaže, lako moglo primijeniti i u Hrvatskoj.