SUDSKA PRESUDA

Petek pobijedio Pripuza u srazu oko kritiziranja poslova s Gradom Zagrebom

02.01.2024 u 18:22

Bionic
Reading

Poduzetnik Petar Pripuz i njegova C.I.O.S. grupa izgubili su sudski spor u kojem su od gradskog zastupnika Renata Peteka tražili gotovo četiri tisuće eura odštete. Tvrdili su da im je narušio ugled i dostojanstvo, te iznosio protiv njih neistine, javlja N1

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je danas nepravomoćnu presudu u Petekovu korist. Odbio je tužbu Pripuza i njegove firme, no na današnju sudsku odluku oni imaju pravo uložiti žalbu. To je samo jedan od procesa što su ih Pripuz i njegove firme pokrenuli protiv Peteka, podsjeća N1.

U ovom konkretnom postupku C.I.O.S. i Pripuz problematizirali su Petekov intervju s tjednika “Novosti” iz lipnja 2021. godine. I dok su Pripuz i njegova firma tvrdili da su Petekove izjave u tom intervjuu bile umjerene isključivo narušavanju njihove časti i ugleda, Petek je objašnjavao kako je samo upozoravao na moguće nepravilnosti kod dodjele ugovora s Gradom Zagrebom.

Sud je zaključio da je Petek, kao gradski zastupnik imao pravo iznositi svoje stavove o poslovanju Grada Zagreba s raznim firmama. Osim toga, navedeno je u nepravomoćnoj presudi, Petek je citirao dijelove izvješća Državnog ureda za reviziju. 

Više o ovom slučaju možete pročitati u članku novinarke Ane Raić na portalu N1.