BOMBAŠKI NAPAD

Pet eksplozija zatreslo bahreinsku prijestolnicu

05.11.2012 u 13:56

Bionic
Reading

Pet bombi kućne izrade eksplodiralo je u ponedjeljak u prijestolnici Bahreina Manami pri čemu su poginula dvojica čistača ulica a ranjen još jedan radnik, izvijestila je državna novinska agencija opisavši događaj kao 'teroristički čin'

Policija je u Bahreinu ove godine bila na meti bombaša nekoliko puta dok je vlada pojačavala napore u sprječavanju ustanka koji prijeti od početka 2011. kada su izbili prodemokratski prosvjedi. Bombaški napadi na civile su, međutim, rijetki u kraljevstvu gdje sunitska obitelj Al Khalifa, saveznica SAD-a, vlada većinskim šijitskim stanovništvom.

Agencija BNA je, pozivajući se na dužnosnika policije, izvijestila da su se eksplozije dogodile u dvije četvrti Maname. U jednom slučaju je muškarac poginuo nakon što je nogom udario predmet koji je potom eksplodirao, rekao je dužnosnik. On je za bombe rekao da su 'lokalne izrade'. U izjavi ministarstva unutarnjih poslova na Twitteru rečeno je da su dvojica poginulih i ranjeni bili radnici iz Azije.

BNA nije navela ostale pojedinosti incidenta koji se dogodio nakon što je prošlog tjedna vlada radi javne sigurnosti zabranila sve skupove i okupljanja.