SVJEDOK PROTIV DILERA

Peruanski Hrvat Yugo Marinkovich likvidiran u Limi

04.12.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Vlasnik objekta za korištenje interneta i telefona hrvatskog podrijetla Yugo Alfredo Marinkovich Carillo, ubijen je u glavnom gradu Perua Limi gdje policija traga za počiniteljem i motivom zločina, javili su četvrtak mediji

Marinkovich je upucan s dva metka u glavu dok se nalazio u svom objektu u okrugu Independencia, sjevernom predgrađu Lime., a svjedoci kažu da je napadač počeo pucati kada mu je ovaj otvorio vrata, izvijestila je televizijska kuća América Noticias iz Perua.

Ubojica je pobjegao s koferom u vozilo koje ga je čekalo udaljeno nekoliko metara od objekta. Unutra je ostalo nepomično tijelo s cigaretom u ruci.

Peru, zemlja s 30,4 milijuna stanovnika na zapadu Južne Amerike, suočava se s visokom stopom uličnog kriminala ali i povremenim gerilskim napadima.

Marinkovicha, Hrvata rođenog u Peruu, susjedi su zvali 'Rus', 'Hrvat' ili Jugo (Yugo).

Istražitelji, pak, ne isključuju osvetu kao motiv zločina. Marinkovich je prije nekoliko mjeseci dao korisne informacije policiji nakon čega je uhićen Elmer De La Cruz, član bande plaćenika Jhairol Torresa koji je 1.travnja htio smaknuti Geralda Oropezu, optuženog za švercanje droge iz peruanske regije Callao u Europu. Oropezu su u rujnu u zajedničkoj akciji uhitili peruanska i ekvadorska policija.

'U većim urbanim središtima kao što su Lima, Cusco i Arequipa značajan problem predstavlja visoka stopa uličnog kriminala, koji uključuje krađe i pljačke', navedeno je na internetskoj stranici hrvatskog ministarstva vanjskih poslova.

'Napominjemo da se situacija vezana uz opasnost od kriminala pogoršala u zadnje vrijeme', dodaje se dalje u obavijesti za putovanja u tu zemlju.