LAKO JE NJEMU...

Pernar provocira u majici s natpisom 'HDZ lopovi. Lopine!'

01.09.2017 u 15:34

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar fotografirao se danas u Hrvatskom saboru u majici s natpisom 'HDZ LOPOVI. LOPINE!'. Za razliku od 18-godišnjeg Porečanina, Pernarovog stranačkog kolege Marka Starčića, Pernara štiti saborski imunitet pa bi mogao 'proći lišo', bez prijave za remećenje javnog reda i mira ili - nikad se ne zna - za uvredu, klevetu ili čak govor mržnje

Pernar je objavio fotografiju na svojoj stranici na Facebooku bez ikakvog popratnog komentara, a u samo dva sata prikupio je gotovo 8000 lajkova.

Reakcije su podijeljene; ima i kritičara koji Pernaru poručuju da je komotno mogao na majicu u istom kontekstu staviti bilo koju političku stranku.

'Ovo je Kolinda trebala dijeliti ekipi po Australiji i N. Zelandu, a ti si ili lud ili su ti muda do poda, trećeg nema jer zbog ovog će se uvesti smrtna kazna za svakog tko nosi ime Ivan ili prezime Pernar (možda i Pervan zbog tebe na.ebe 😂😂😂)... Ovo je uskoro najprodavanija majica u HR-u, a možda ju i neke brendirane kuće budu htjele otkupiti', napisao je međutim Dalibor Ivanišević.

Podsjetimo, 'HDZ lopovi, lopine!' uzviknuo je Marko Starčić tijekom posjeta Andreja Plenkovića Istri, po izlasku premijera iz porečke Gradske vijećnice. Zbog toga je zaradio prekršajnu prijavu i poziv na sud. No to ga nije obeshrabrilo. Upravo suprotno: tiskao je majice s istim natpisom i dijeli ih besplatno, a nekoliko ih je poslao i u - Hrvatski sabor.

  • +3
Saborska straža izbacila Ivana Pernara iz sabornice Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek