kandidat za šefa stranke

Percan: Nastojat ću pomiriti frakcije unutar SDP-a, neće biti revanšizma

19.09.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Kandidat za predsjednika SDP-a Marino Percan u subotu je u središnjici Stranke govorio o svom izbornom programu, naglasivši kako će nastojati pomiriti sve frakcije u SDP-u i poručio članovima stranke da neće dopustiti bilo kakav revanšizam zbog drugačijeg mišljenja.

Percan, koji je član pulskog Gradskog odbora SDP-a, reagirao je tako na izjavu svog protukandidata za čelno mjesto SDP-a, Peđe Grbina.

"Nijedan građanin u državi ne smije se osjećati manje vrijednim zato što je izrazio svoje drugačije političko stajalište ili nekoga potapšao po ramenu ili pržio podršku u kandidaturi. Ne smije osjećati strah da će se prema njemu provoditi bilo kakve mjere i radnje ili da će biti nekakav revanšizam, to je iza nas i to nećemo dopustiti”, kazao je Percan referirajući se na nedavnu izjavu Grbina da bi oni koji su podržali Davora Bernardića, trebali razmisliti o ostanku u stranci.

Percan kaže da su neki ljudi zbog toga što su izrazili drugačije razmišljanje, dobili poruke kako bi moglo biti određenih negativnih konotacija.

„To moramo prekinuti”, istaknuo je na konferenciji za novinare u Središnjici stranke u Zagrebu i poručio članovima SDP- a da se ne boje i jako dobro razmisle.

Percan je također izrazio nadu da će se nakon unutrastranačkih izbora završiti s frakcijama u SDP-u.

„Moja prednost je što ne pripadam nijednom klanu, nemam tim iza sebe i smatram da sam dovoljno kvalitetan da mogu pomiriti različite animozitete koji vladaju među ljudima”, kazao je.

U svom izbornom programu Percan je poručio da se SDP nikada neće prestati boriti protiv bilo kakvih oblika bilo kakve diskriminacije, da će braniti temeljna ljudska prava i slobode, braniti pravo na različitost ali i različitost političkog razmišljanja.

Ističe da će se SDP uvijek boriti za one koji trebaju pomoć, za ljude koji žive od svojeg rada, za dostojanstven život, za unapređenje školstva, za kvalitetnije zdravstvo, pravedne poticaje u poljoprivredi, zelene tehnologije.

Percan je najavio i da će predložiti ograničavanje saborskih mandata najviše na dva puta, a nakon toga ako stranačka županijska organizacija odluči kako je riječ o kvalitetnom čovjeku, da ga se stavi za člana Predsjedništva stranke ili Glavnog odbora, i tek tada bi on mogao biti kandidat i treći, četvrti i peti put.

Za borbu protiv korupcije kazao je da je najvažnija transparentnost odnosno dopustiti oporbi da na svim razinama bude u tijelima u kojima se odlučuje, posebice kod javnih nabava.