grad heroj

Penava: Vukovar ne može živjeti samo od sjećanja

17.11.2018 u 20:39

Bionic
Reading

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara gradonačelnik Ivan Penava je kazao da ćemo u nedjelju svjedočiti odavanju pijeteta prema žrtvama velikosrpske agresije i njenoj najvećoj brutalnosti koja se manifestirala upravo na Vukovaru

Na pitanje, može li Vukovar živjeti samo od sjećanja, Penava je rekao da ne može. 'Bio bi to žalostan grad da je to samo tako. Moramo se boriti da to sjećanje uvijek bude sjećanje, ali nakon toliko godina neka bude samo to. Ostalo također mora biti naglašeno, a to je primjerice gospodarstvo. Osim toga, moramo govoriti i o mladosti, obrazovanju, sportu i društvenom životu“, kazao je Penava za dnevnik.hr.

Penava je odgovorio na pitanje je li Vlada donijela odluku o nekom konkretnom projektu za Vukovar i što se realiziralo nakon sjednice Vlade koja je bila prije dvije godine kazao da moram dati jednu uvjetnu ocjenu. Došli su projekti poput Vučice, zatim izgradnja i obnova Vodotornja, ali bitke još traju i dinamika nije dovoljno dobra, imali smo investitore koji su došli, no nismo ih uspjeli zadržati i realizirati projekte zahvaljujući zavrzlamama gore na nacionalnoj razini.

'Vlada mora odlučiti hoće li Vukovar živjeti ili umrijeti, rekao sam to još prije dvije godine. Danas mi se ne čini to dovoljno dobro', smatra. Komentirao je i dolazak Milorada Pupovca u Vukovar i odgovorio na pitanje je li to početak normalizacije hrvatsko-srpskih odnosa.

'Hrvatsko-srpski odnosi su normalni i bit će normalni ako se baziraju na istini. Svatko tko se došao pokloniti žrtvama velikosprske agresije je dobrodošao. Pozdravljam njegov prvi korak, a vrijeme će pokazati njegove prave namjere', zaključno je rekao Penava.

  • +9
Paljenje svijeća ispred Opće bolnice Vukovar uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL