SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Penava smekšan? 'Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer'

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 14.09.2018 13:00
  • Objavljeno 14.09.2018 u 11:50
Ivan Penava

Ivan Penava

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ivan Penava bio je u petak u Vladi na razgovoru s premijerom. 'Ovo nije prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića', kazao je nakon sastanka

'Došao sam na razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem vezano uz problematiku koja je aktualna u medijima. Razgovarali smo o problematici svatko iz svog kuta. Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru - ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića, on jedino za cilj ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve je vrlo degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve', rekao je Penava o svom dolasku u Zagreb.a javlja N1.

'Premijer Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče', rekao je Penava i dodao:

'Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer i na kraju krajeva premijer svih nas.'

Istaknuo je da je koincidencija da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre HVIDRA-e.

Podsjetimo, izvor iz Predsjedništva HDZ-a u četvrtak je doznao da se od 12. do 14. listopada baš u Vukovaru održavaju tradicionalne '24. svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata' koje organizira Hvidra, što znači da će u subotu 13. listopada, na dan prosvjeda, u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske.

'Naravno da je tempirano da prosvjed bude baš kada su ratni invalidi u Vukovaru. A tko stoji iza prosvjeda? Nema tko nego naši ljudi iz HDZ-a. Vjerojatno je to ista ekipa koja se bunila protiv Istanbulske konvencije plus branitelji i zajedno pripremaju udar na Vladu', rekao je izvor iz Predsjedništva HDZ-a Večernjem listu te dodao da priča s prosvjedom nije tako naivna kako je i sam u početku mislio.

  • +3

Ivan Penava

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

Jučer je izostala Penavina reakcija na prilično oštru izjavu premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića u Puli.

'Ići na emocije onih koji su najviše stradali, u situaciji kada je to zločin koji se dogodio prije 27 godina, i davati povoda onima kojima je interes srušiti parlamentarnu većinu - to je drugi sport', poručio je premijer.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!