SVAĐA U SABORSKIM KLUPAMA

Peđa Grbin optužio Brunu Esih da širi gnjusne laži o njegovu ocu, odmah se javio Hasanbegović

05.10.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin žestoko se na Facebooku obrušio na saborsku zastupnicu stranke Nezavisni za Hrvatsku Brunu Esih optuživši je da širi lažne informacije o njegovu ocu

Grbin navodi da već nekoliko godina opskurni portali optužuju njegova tatu da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje.

'Do sada smo to ignorirali jer se s takvim glupostima ni tata ni ja nismo imali namjeru baviti. Ali kada takvu klevetu širi i 'uvažena' zastupnica Bruna Esih, tada sam, na žalost, prisiljen reagirati.

'Poštovana' kolegice, za početak, moj se tata ne zove V.G., već Slavko Grbin. Kao i mnogi drugi Istrijani, 90-ih je stao u obranu domovine i nikada se zbog toga nije busao u prsa jer je radio ono što je bila njegova dužnost. Uvrijedivši njega, uvrijedili ste Istru, Istrijane i hrvatske branitelje', napisao je Grbin i podijelio nekoliko fotografija i link na povijest 1. domobranske bojne Pula, čiji je, kako kaže, njegov otac bio član te poručio Esih da pritom možda nešto i nauči.

  • +37
Sva lica Peđe Grbina Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na Facebook profilu pod imenom 'Bruna Esih' podijeljen je tekst pod naslovom 'Otac Peđe Grbina pucao po Puli u vrijeme Domovinskog rata' s opskurnog portala hop.com.hr te piše da se tekst obavezno pročita i podijeli dalje.

  • +24
Sva lica Brune Esih Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

No, Zlatko Hasanbegović, stranački kolega Brune Esih promptno je stao u njenu obranu.

"Riječ je o još jednom od lažnih Facebook profila Brune Esih i optužbe su potpuno neutemeljene. Nećemo se ispričati Grbinu, već očekujemo da će se gospodin Grbin ispričati gospođi Esih. Svi koji poznaju Brunu Esih znaju da to nije njezin način političkog djelovanja", kazao je Hasanbegović za N1.