pravdanje ministra

Pavić o peglanju kartice na račun države: Htio sam poklonima za ministre EU-a dati osobni touch

  • Autor: S. S.
  • Zadnja izmjena 22.07.2020 13:09
  • Objavljeno 22.07.2020 u 12:40
Marko Pavić

Marko Pavić

Izvor: Screenshot / Autor: N1

Još uvijek aktualni ministar regionalnog razvoja i fondova EU, prema pisanju portala Telegram, osobnom je karticom kupovao vina, parfeme i dezodoranse, a potom od Ministarstva tražio refundaciju tih troškova. Kaže da je uobičajeno da se tijekom predsjedanja dužnosnicima uručuju protokolarni pokloni

Telegram je objavio da je Pavić osobno na karticu ispeglao 7.071 kn i zatim tražio od ministarstva da mu se taj trošak refundira. Ministar danima nije odgovarao na pozive ni poruke novinara, a njegova glasnogovornica ispričavala se da zbog privatne situacije ne može do kompjutera. Danas se, u Saboru, ipak oglasio o tome.

'S obzirom na to da najviša razina nije sudjelovala na konferenciji u Zagrebu, mi smo odlučili poslati poklone poštom. Ja sam se osobno htio zahvaliti svima koji su sudjelovali', ističe Pavić.

Kaže da je svaki ministar ili ministrica dobio/dobila poklon, maramu ili kravatu i bocu vina.

'Za pet ili šest ministara sam ja još osobno nadopunio poklone, htio sam dati jedan osobni touch i bit će uručeno kolegama', objašnjava Pavić, prenosi N1.

Pavić kaže kako je to kupovao osobno za kolege jer je htio da to bude osobni poklon.

'Niti sam imao kreditnu karticu Ministarstva, niti sam ikad poklone refundirao na privatni račun', rekao je, dodajući da je ovo bilo jedan put.

Rekao je kako Ministarstvo može poslati popis o kojim se točno dužnosnicima radi.

'Radi se o 26 ministara kohezije. Ne vidim nikakav problem. Uobičajena procedura je da se daju osobni pokloni', veli Pavić.

  • +34
  • +31

Dolazak zastupnika na konstituirajuću sjednicu Sabora

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!