MINISTARSTVO TRAŽI IZRUČENJE

Paravinja za tri dana ponovno u Hrvatskoj?

Dragan Paravinja (12)

Dragan Paravinja (12)

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Županijski sud u Šibeniku u ponedjeljak je telefaksom dostavio Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske svoj dopis uz prateću dokumentaciju kojim se, sukladno Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, traži podnošenje zahtjeva za izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj. Ministarstvo je obećalo odmah zatražiti izručenje, koje se očekuje u sljedeća dva do tri dana, piše Vjesnik

Šibenski sud izručenje je zatražio zbog provedbe daljnjeg postupka po pravomoćnoj optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, a samo izručenje trebalo bi se dogoditi u sljedeća dva do tri dana.

Podsjetimo, Ministarstvo pravosuđa još je 27. prosinca 2011. zaprimilo rješenje ministra pravde Bosne i Hercegovine od 21. prosinca iste godine kojim je dopušteno izručenje Paravinje iz BiH u Hrvatsku u svrhu vođenja kaznenog postupka koji se vodi na Županijskom sudu u Šibeniku. Istim rješenjem odbijena je molba Ministarstva pravde Republike Srbije za izručenjem Paravinje koji je u Srbiji počinio kazneno djelo silovanja i pravomoćno osuđen na 4,5 godine zatvora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi