VRUĆINE ĆE POTRAJATI

Par dana do +36, potom koji stupanj manje

18.06.2013 u 10:11

Bionic
Reading

Sunčano, vrlo toplo, pa i vruće vrijeme nastavit će se cijeli ovaj ali i sljedeći tjedan iako će temperature od subote pasti za koji stupanj, najavljuju prognostičari

Do vikenda nas u cijeloj Hrvatskoj očekuje pretežno sunčano i vedro, te vruće vrijeme. Vjetar će biti slab. Jutarnja temperatura zraka bit će većinom od 19 do 24, a najviša dnevna od 31 do 36°C. U najtoplijem dijelu dana kroničnim bolesnicima i starijim osobama savjetuje se osobit oprez i zadržavanje u kućnim uvjetima, te zaštita organizma od pregrijavanja i dovoljan unos tekućine. UV zračenje je vrlo visokog intenziteta pa je neophodna primjerena zaštita očiju i kože prilikom boravka na otvorenom.

Za vikend će u Hrvatsku stići malo hladniji zrak. Uz mogućnost za lokalne nestabilnosti i poneki pljusak u unutrašnjosti, temperatura zraka će se posvuda malo sniziti. Jutarnja će uglavnom biti između 17 i 22, a najviša dnevna između 27 i 32°C.

Početkom slijedećeg tjedna očekuje se pretežno sunčano i vedro vrijeme. Temperatura zraka bit će bez veće promjene - najviše dnevne temperature i dalje će biti oko 32°C, a možda i koji stupanj više.

Za sada se u drugom dijelu sljedećeg tjedna ne vide neke veće promjene vremena. Naprotiv, vidi se tendencija nastavka sunčanog i toplog vremena. No o tome više u narednim danima.