IZGUBIO NA VRIJEDNOSTI

Papin golf prodaje se za 10 funti

21.02.2013 u 16:07

Bionic
Reading

Papa Benedikt XVI. broji posljednje dane na toj poziciji, što je vjerojatno ponukalo vlasnike golfa u kojem se nekad vozio da ga ponovno ponude za prodaju na online aukciji na eBayu. Polovni golf koji je 2005. prodan za nemalih 189 tisuća eura sada ima početnu cijenu od tek desetak funti

Ako je suditi po eBayu, Joseph Ratzinger odnosno papa Benedikt XVI. dosta je izgubio na vrijednosti zbog odluke da se povuče s mjesta nasljednika Svetog Petra. Naime, Joseph Ratzinger svojedobno je bio vlasnik Volkswagenovog Golfa iz 1999., kako sugeriraju papiri auta koje je, nakon što je kardinal izabran za papu, prodan na eBayu za 189 tisuća eura. Te 2005. je golf kupila kockarnica Golden Palace iz Teksasa, koja je poznata po tome da ima više bizarnih memorabilija.

Prodavač golfa je pak bio 21-godišnji Nijemac Benjamin Halbe iz gradića Olpe, koji je golf na eBayu ponudio za 10 tisuća eura. Aukcija je trajala deset dana, tijekom kojih je ponudu pogledalo osam milijuna ljudi, a mladi je Nijemac na kraju oduševljeno izjavio kako će dobivenim novcem kupiti novi auto i otići na ljetovanje.

Treba naglasiti da Joseph Ratzinger vjerojatno nikad nije vozio metalik sivi golf, s obzirom na to da nema vozačku dozvolu te je auto zapravo kupio njegov tajnik u južnoj Njemačkoj te ga kasnije u Italiji registrirao na Ratzingerovo ime.

To nije zaustavilo teksaške kockare da za golf 2005. plate 189 tisuća eura, kao i da ga sada na eBayu nude za samo 10,5 funti. Ističu da auto nije bio vožen od 2005. te da je u dobrom stanju, a ako možda želite i vi sudjelovati u aukciji, možete se pridružiti na ovom linku