PLAVAC S DRUGE STRANE ZAKONA

Pao vinkovački policajac koji je švercao cigarete iz Srbije

28.11.2013 u 09:36

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je švercao više od 900 šteka cigareta, uhićen je djelatnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Kako stoji u priopćenju PU, policajca sumnjiče za dva kaznena djela – izbjegavanje carinskog nadzora i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policajac, potvrdio je to glasnogovornik Domagoj Džigumović, preksinoć predan pritvorskom nadzorniku PU u Vinkovcima, piše Glas Slavonije

Slučaj se počeo odmotavati kada je, 25. studenog u poslijepodnevnim satima, policijski službenik – o kojem nisu otkrivene nikakve druge pojedinosti – zaustavljen na autocesti A3 kojom se kretao iz smjera graničnog prijelaza Bajakovo u smjeru Zagreba. Zaustavljen je odmah nakon što je prošao kroz naplatne kućice Lipovac.

Vozio je osobni automobil Opel Vecrta vinkovačkih registracijskih pločica u kojem je 'vizualnim pregledom unutrašnjosti', uočena u prtljažnom prostoru veća količina cigareta. Naknadnom pretragom pronađeno je u Vectri ukupno 3.480 kutija cigareta (348 šteka).

Kako se moglo doznati, prije nego je otkriven sa švercanom robom, osumnjičeni policajac prešao je državnu granicu sa Srbijom. Nakon pronađenih cigareta u automobilu ishodovan je sudski nalog za pretragu njegovog doma. Tada je pronađeno još 5.990 kutija cigareta (599 šteka), kao i malokalibarska puška za koju nije imao potrebne dozvole.

Policijski službenik osumnjičen za dva kaznena djela s dužnosti je udaljen na temelju rješenja načelnika PU vukovarsko-srijemske.