NOVA PRIJENOSNA KONZOLA

Panasonic Jungle - poslastica za MMO ovisnike

05.10.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Nakon što je Nintendo objavio specifikacije svog 3DS-a, Panasonic je upravo objavio da i on uskoro izdaje jednu portabl konzolu

Ne bi čovjek vjerovao kako su ovo uzbudljiva vremena. Izašla je ili je pred vratima hrpa PC-jaškh i konzolaških ekskluziva, stigao je Playstation Move, očekuje se Microsoft Kinect, nauživali smo se slasnih informacija o Nintendovom 3DS-u, a sada još i ovo. Da, da, u vruću gaming arenu još je jednom odlučio ušetati i Panasonic. Podsjetimo, ovo Panasonicu nije prvi put da se bakće s gamingom. Naime, prije dvadesetak godina izdao je hardverski vrlo napredni, ali, u konačnici, tržišno neuspješni 3DO. Okej, no o čemu se radi u vezi s novim proizvodom koji se zove Jungle?

 

Ovako, Panasonic Jungle je prijenosna konzola čiji je naglasak na online igranju i MMO-ima. Točno, Jungle bi po trenutnim informacijama trebala biti skoro specijalizirana prijenosna konzola za masivne multiplayer igre poput World of Warcrafta. I ine. To znači da će dugogodišnji MMO ovisnici konačno moći izaći van iz svojih rupa i ugledati svjetlo sunca. To za sobom povlači bolji ten, veću privlačnost spram ženskog spola i ultimativno - povećanje nataliteta. Vratimo se na temu. Kako bi na Jungleu uopće mogli igrati MMO igre, spravica će imati punu qwerty tipkovnicu, d-padove, strelice i pravi pravcati touch pad. Druga stvar o kojoj se naveliko priča je ekran.

 

Oni koji su ga vidjeli kunu se da se radi o ekranu HD rezolucije, što je za jednu spravicu ovakvih dimenzija istovremeno nevjerojatno, pa čak i pomalo nepotrebno. Ali nije HD tu bez veze. Slušajte ovo: šuška se da će Jungle imati HDMI izlaz kako bi ga preko njega mogli spojiti na LCD i plazma televizore. Aha, je l' se tresu gaće? Uglavnom, ovo čudo izgleda kao PC koji možete strpati u džep i igrati na madafaka big TV-u. Samo s tom razlikom da se na njemu, za razliku od njegove desktop i laptop braće, umjesto Windowsa, vrti Linux. Što je malo problematično jer će ovo stvoriti zbrku oko prerađivanja igara. A da ne govorimo što bi pirati napravili s ovim strojem da radi na Windows platformi. Jasno, ne podržavamo piratiranje, samo nam je palo na pamet.

 

E sad, kako smo doživjeli ovu vijest? Dvojako - s jedne strane nam se čini da će ovo biti prijenosna konzola koja će zagrijati srca hard core PC igrača. Naime, MMO filozofija savršeno se uklapa u svijest bilo kojeg PC-ljupca. Međutim, malo smo i skeptični. Ne zbog toga što je prije 20 godina propao 3DO-o, već se samo bojimo da Panasonic ovo čudo neće nagurati u nišu. Drugim riječima, nadamo se da će firma, osim internetskih igara, aktivno gurati i singleplayer naslove svih mogućih tematika. U konačnici, upravo će podrška game developera (jasno i igrača), baš kao i u nebrojeno slučajeva dosad - odlučiti o sudbini ove zanimljive konzole.

 

 

Službeni EPP za Panasonic Jungle!

 

 

BattleStar Galactica Online - jedna od prvih Jungle igara