KOŠARICA SANADERU

Pahor: Nema deblokade Hrvatske

21.05.2009 u 16:56

Bionic
Reading

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor je izjavio da Slovenija neće deblokirati hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom dok Hrvatska ne povuče "prijeporne dokumente" kojima je tijekom pregovora s EU-om, po stajalištu slovenske vlade, "prejudicirala" granicu sa Slovenijom

"Ako Hrvatska ne povuče prijeporne dokumente koje je predala Europskoj komisiji, Slovenija neće povući blokadu poglavlja", rekao je Pahor kratko na konferenciji za novinare nakon redovite vladine sjednice.

Pahor je time odgovorio na upit slovenskog novinara što misli o današnjoj "ponovnoj" izjavi predsjednika hrvatske vlade Ive Sanadera u kojoj je pozvao Sloveniju da deblokira pregovore između Europske unije i Hrvatske.

Sanader je na sjednici vlade pozvao Sloveniju da deblokira hrvatske pristupne pregovore s Europskom unijom, kako bi se mogli nastaviti razgovori o otvorenim pitanjima. Pritom je podsjetio da Slovenija razgovore uvjetuje prihvaćanjem svojih amandmana na Rehnov prijedlog koji nisu javno poznati.

"Mi predlažemo da trenutačno deblokiraju pregovore, pa možemo nastaviti razgovarati", poručio je Sanader na sjednici vlade u četvrtak.