SKORI SUSRET SA SANADEROM

Pahor ne očekuje spektakularne rezultate

16.04.2009 u 18:53

Bionic
Reading

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u četvrtak da je njegov susret s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom moguć, ali da na njemu ne očekuje 'spektakularne rezultate'

LJUBLJANA - "'Naš ponovan susret ovisi o Sanaderovu pozivu i našoj prosudbi što taj susret može donijeti. Možda ćemo se uskoro sastati, a ako se sastanemo, ne očekujem spektakularne rezultate', rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon redovite vladine sjednice.

Što se tiče rješenja graničnog spora s Hrvatskom, Pahor je rekao da se spektakularni rezultati u kratku vremenu ne mogu očekivati s obzirom na razvoj događaja u zadnja dva mjeseca.

Upitan zauzima li se da se pristupna konferencija za Hrvatsku, koju je češko predsjedništvo EU-a zakazalo za 24. travnja ponovno odgodi, Pahor je rekao da o tome odlučuje predsjedništvo i Europska komisija. No dodao je kako sumnja da će u kratku vremenu do tog datuma biti moguće postići napredak koji bi omogućio da Slovenija povuče blokadu hrvatskih poglavlja.

'Slovenija je uspjela senzibilizirati europsku politiku koja sada razumije našu suzdržanost glede približvanja Hrvatske EU. Sada treba nastojati da se spor riješi dijalogom i sporazumno, no ne smijemo očekivati previše kao i to da će se to dogoditi brzo', zaključio je Pahor.