OPORBA O DOGOVORU KOSOR-KERUM

'Ovo je koalicija ratnih profitera'

08.11.2011 u 20:33

Bionic
Reading

'Vjerujem da je gospođa Kosor u Željku Kerumu prepoznala dokazanog borca protiv korupcije i zastupnika europskih vrijednosti, u koje se toliko kune. Nakon Kukuriku koalicije, u Dalmaciji smo zbilja dobili i Kukulele koaliciju', komentar je SDP-ovca Arsena Bauka na vijest o sklapanju predizborne suradnje između HDZ-a i Hrvatske građanske stranke Željka Keruma

'Gospodin Kerum je inače rekao da će svoje izborne liste sastavljati na javnom natječaju. Ili mu se nitko nije javio jer u njega ne vjeruje, ili mu se javila gospođa Kosor. U ovom savezu on je profitirao i tako dokazao da je puno bolji trgovac, dok je HDZ priznao slabost u svojoj utvrdi, kako vole tepati Dalmaciji', kazao nam je Bauk. Podsjetio je i na činjenicu da je HDZ-u ovo prva predizborna koalicija od 1992. godine.

'Ovdje se radi o strukturi koja je u formalnoj koaliciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a neformalnoj u gradu Splitu. Nitko tko želi promjene neće glasovati tu koaliciju. U nekim segmentima vladanja Kerum podsjeća na HDZ, a u nekima poput nepotizma i netransparentnosti još je i gori', kazao je Bauk.

Šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović bio je još oštriji. 'Ovo je koalicija istinskih ratnih profitera. S jedne strane Kerum, koji od rata nije vidio ni 'R', a s druge HDZ kojemu se sudi zbog organizirane pljačke Hrvatske. Čudim se šefu splitskog HDZ-a Dujomiru Marasoviću, za kojega je Kerum izjavio da je kreten i budala i koji će sada s njim dijeliti listu, a još više generalu Damiru Krstičeviću jer će na izbore s čovjekom koji je rat gledao jedino na televiziji', kazao nam je Tomasović

'Ne samo da je HDZ sa svojim pajacom napravio cirkus od grada Splita, nego to sada želi napraviti i od časnog Hrvatskog sabora', dodaje šef splitskog HSP-a.

Kako je bilo za očekivati, svi viđeniji splitski HDZ-ovci su nakon objave vijesti potonuli u zemlju i izbjegavaju medije. Nije poznato ni hoće li glasovati za listu na kojoj se nalazi mrski im gradonačelnik, a kamoli hoće li se njoj naći njihova imena.