butković o croatia airlinesu

'Ovo je glupa situacija, tko želi dobro Hrvatskoj ne može sad ići u štrajk!'

05.07.2018 u 21:05

Bionic
Reading

Ministar prometa Oleg Butković komentirao je najavljeni štrajk u Croatia Airlinesu. Smatra kako u srcu turističke sezone nije vrijeme za štrajkanje, pogotovo jer su srpanj i kolovoz dva udarna mjeseca za nacionalnu zračnu komaniju

'Sigurno da to nije dobra situacija, u turističkoj sezoni kad je cijela Hrvatska okrenuta turizmu, kad svi živimo i govorimo o turizmu i da nam je bitan, da su rezultati pozitivni i sve bolji pa i kad je u zračnim lukama je povećanje prometa. Croatia Airlines bilježi povećanje u prijevozu putnika i mislim da ova situacija oko zazivanja štrajka nije dobra i nije dobra poruka', rekao je Butković gostujući na Novoj TV.

Naglasio je kako rješenja uvijek ima, ali je potreban nastvak pregovora između Uprave i radnika.

'Gledajte, rješenja uvijek ima. Činjenica jest da novi kolektivni ugovor nije potpisan, ali se primjenjivao stari kolektivni ugovor, budući da je istekao. Mi smo imali prošle godine jedan sastanak u Ministarstvu mora i tamo smo imali određene dogovore koji su se poštivali, tako da mi je ovo jedna malo iracionalna situacija, jer svatko tko želi dobro tvrtki, tko želi dobro Hrvatskoj, ne može ići u štrajk u turističkoj sezoni', izjavio je ministar.

Smatra kako su plaće u Croatia Airlinesu solidne i kako one ne mogu biti razlog štrajka.

'Mislim da visina plaća ne bi trebala biti razlog štrajka u turističkoj sezoni, kad je glavnina prihoda, kad tvrtka ovisi isključivo o ta dva tri mjeseca, jer znamo da je promet devet puta manji u veljači nego u srpnju i kolovozu, tako da je ovo zaista jedna glupa situacija', naglasio je Butković.

  • +7
Oleg Butković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić