žele najmanje sedam mandata

Ovako je Most rasporedio svoja udarna imena za parlamentarne izbore

12.06.2020 u 21:01

Bionic
Reading

Iako će Most sastav lista po svim izbornim jedinicama službeno objaviti tek u subotu, Jutarnji list neslužbeno je doznao špic-igrače s kojima će nekad treća politička sila u zemlji pokušati osvojiti najmanje, kako kažu u stranci, sedam-osam saborskih mandata

Čelnik Mosta Božo Petrov nosit će listu u svojoj, najjužnijoj, desetoj izbornoj jedinici. U borbi protiv HDZ-a i Domovinskog pokreta Miroslava Škore, Petrovu će pomagati Ivica Kukavica, koji je 2017. za dlaku izgubio utrku za gradonačelnika Imotskog, te načelnik općine Podbablje Ante Kujundžić, piše Jutarnji list.

Devetu jedinicu (Lika, Zadar, Šibenik…) nosit će jedan od najaktivnijih zastupnika u prošlom sazivu Sabora Miro Bulj, a nositelj Mostove liste u 8. izbornoj jedinici (Istra, Rijeka…) bit će riječki vjeroučitelj Marin Miletić.

Dvije izborne jedinice na istoku zemlje nosit će Petar Kopunović Legetin (4. jedinica), vijećnik u osječkom Gradskom vijeću, te gradonačelnica Iloka Marina Budimir (5. jedinica).

U četiri zagrebačke jedinice Most ide s velikim ambicijama i pojačanjima. Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja nosit će listu u šestoj jedinici (dio Zagreba, Velika Gorica, Sisak, Moslavina), Marija Selak Raspudić predvodit će mostovce u prvoj jedinici gdje će se kandidirati i šefovi najjačih stranaka - Andrej Plenković i Davor Bernardić. 

Nino Raspudić bit će nositelj u drugoj jedinici (Dubrava, Sesvete, Bjelovar, Križevci, Vrbovec…), a Zvonimir Troskot bit će špic-igrač Mosta u sedmoj jedinici koja se proteže od Jaruna, preko Gorskog kotara do Jadrana.

'S obzirom na uzlazne trendove, očekujem da će Most ponovno biti iznenađenje izbora. Lako se može dogoditi da Most ponovno bude ta politička sila koja će nakon izbora odlučiti tko će biti novi hrvatski premijer', kaže Grmoja.