DAN SUNCA, DAN KIŠA

Ovaj tjedan trebat će vam kišobrani, saznajte kada

07.04.2014 u 10:11

Bionic
Reading

U tjednu pred nama sunčani i topli dani izmjenjivat će se s oblačnim, kišnim i prohladnima. Maksimalne temperature iz dana u dan ponegdje će se mijenjati za pet i više stupnjeva. Sljedeći vikend najvjerojatnije će biti sličan prošlome – oblačan s mjestimičnom kišom

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj prevladavati sunčano i vedro vrijeme uz malu, ponegdje i umjerenu naoblaku. Tijekom poslijepodneva i večere sa sjeverozapada se očekuje postupno naoblačenje. U noći na srijedu u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu moguća je povremena kiša ili pljuskovi koji na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru mogu biti i obilniji te praćeni grmljavinom. Posvuda će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 5 do 10 u unutrašnjosti te od 11 do 16°C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će biti od 18 do 23 stupnja.

U srijedu ujutro posvuda će biti pretežno oblačno uz mogućnost za povremenu kišu ili lokalni pljusak i to uglavnom u Slavoniji i Dalmaciji. Od prijepodneva sa sjeverozapada će se postupno razvedravati pa će u drugom dijelu dana posvuda biti djelomice ili pretežno sunčano, uz nešto više oblaka na južnom Jadranu. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom i srednjem Jadranu s olujnim udarima. Okretanjem vjetra na sjeverne smjerove temperature će biti osjetno niže. Jutarnja temperatura zraka bit će od 5 do 10 u unutrašnjosti, te od 11 do 16°C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 10 do 15, a na Jadranu od 12 do 17 celzijevaca.


U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano, tek u unutrašnjosti uz mogućnost za prolaznu jutarnju sumaglicu. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverozapadnjak. Na Jadranu će vjetar oslabiti pa će na sjevernom i srednjem dijelu puhati slaba, a na južnom umjerena bura. Tijekom dana bura će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti kretat će se od 0 do 5, a na Jadranu od 8 do 13°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 15 do 19, a na Jadranu od 18 do 21°C.

I u petak će vrijeme biti slično kao u četvrtak, jedino će krajem dana u zapadnim krajevima biti više oblaka, koji će nagoviještati novo pogoršanje vremena koje nas očekuje tijekom vikenda.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link