ČUDO PRIRODE

Ova zmija nije samo dvoglava, nego i dvolična!

12.04.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Zmijoljubac Jason Talbott iz Kanzasa u SAD-u nedavno je pronašao zmiju koja ne samo da ima dvije glave već ima i dvije prirode - jedna glava je mnogo agresivnija od druge.

Dvolično je zmiju prvo fotografirao u prirodnom staništu, a potom ju je ponio sa sobom kako bi je držao u terariju.

Talbott kaže da je vrlo zanimljivo pa i smiješno to što glave, unatoč razlikama u temperamentu, moraju surađivati ako žele pokretati tijelo i doći do hrane.

Na prvi pogled zmija izgleda čudovišno i opasno, no zapravo je bezopasna za ljude jer joj ugriz nije dovoljno snažan ni da probije ljudsku kožu.

Talbott procjenjuje da bi se u prirodi mogla naći jedna dvoglava zmija na oko 10.000 normalnih. Međutim, pravu statistiku je teško egzaktno utvrditi jer su ove životinje vrlo povučene, a osim toga dobar dio 'mutanata' u prirodi ne uspijeva dugo preživjeti.

'Veliki sam obožavatelj svih jezovitih stvorenja što gmižu, uključujući i zmije. Fotografirao sam ih na stotine, a pritom sam zaradio i nekoliko ugriza. Na sreću, sve su bile neotrovne', rekao je Talbott za Metro

'Smiješno je to što dvije glave ove zmije imaju različite osobnosti. Jedna je vrlo agresivna i stalno pokušava ugristi objekte. No problem je tome što agresivna glava, budući da obje dijele isto tijelo, treba suradnju druge kako bi išta obavila. Bilo je zaista smiješno gledati ih', objasnio je Talbott.