trgovci pristali

Ova mala slavonska općina ukinula je rad nedjeljom i blagdanima

31.08.2018 u 21:43

Bionic
Reading

Trgovine i pekarnice na području slavonske općine Ivankovo od 2. rujna više neće raditi nedjeljom i blagdanima, prihvatili su stanovnici sugestiju načelnika Marka Miličevića

Svi vlasnici trgovina i pekarnica u naseljima općine Ivankovo koje obuhvaća mjesta Ivankovo, Retkovce i Prkovce prihvatili su sugestiju načelnika i odlučili kako neće raditi nedjeljom i blagdanima počevši od 2.rujna.

'Ovom odlukom pokazali smo snagu, zajedništvo te iskazali svoj identitet, vjerodostojnost, napose brigu za obitelj te potaknuli osjećaj solidarnosti. Čovjekove potrebe za nedjeljnim odmorom i blagdanom uvriježen u narodnoj tradiciji kada čovjek može kroz slavlje zahvalu dragom Bogu i duženje s obitelji živjeti slobodno vrijeme koje mu je nužno', navodi se u priopćenju ove općine na području Vukovarsko-srijemske županije koje potpisuje načelnik Marko Miličević.

Svoju odluku objašnjava kako samo 'zajedništvom i suradnjom te življenjem stavova koje zagovaramo moguće je napraviti pozitivne pomake u društvu'.

'To podrazumijeva težak put. No želimo li osigurati dostajanstven život svakom čovjeku, moramo početi živjeti vlastito dostojanstvo, a ono sadrži i to da poštujući dostojanstvo ostalih izabiremo biti solidarni – da ne idemo u trgovinu nedjeljom i blagdanima, već kupnju namirnica i stvari koje nam trebaju ostavimo za subotu ili za ponedjeljak u trgovinama i pekarama na području naše općine', objavio je i na svojem službenom Facebook profilu općinski načelnik Ivankova.

Početkom kolovoza načelnik Miličević uputio je poziv vlasnicima trgovačkih i pekarskih obrta iz Ivankova, Retkovaca i Prkovaca da nedjeljom ne otvaraju svoje trgovine pravdajući to zaštitom obitelji i kršćanskih vrijednosti, a najavio je i mogućnost nadoknade troška. Naveo je kako na području općine ima 11 trgovačkih i pekarskih radnji čijim je vlasnicima uputio dopis da mu se jave ukoliko smatraju da bi im izostanak rada nedjeljom stvorio veliki gubitak, ali mu se do tada niti jedan nije javio. Dodao je i da je riječ o njegovoj inicijativi s obzirom na to da općina nema ovlasti određivati radno vrijeme trgovačkim djelatnostima.

  • +26
Trgovine Izvor: Promo fotografije / Autor: Spar