ministar marić

'Ova je Vlada učinila za Vukovar više nego sve dosadašnje vlade zajedno'

04.07.2017 u 16:16

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Goran Marić, koji je u radnom posjetu Vukovaru, uručio je u utorak vukovarskome gradonačelniku Ivanu Penavi ugovor o darovanju zemljišne čestice na kojoj su plivalište, sportska dvorana i sportsko igralište, vrijedne gotovo 100 milijuna kuna, ocjenjujući kako je Vlada Andreja Plenkovića za Vukovar učinila više nego sve dosadašnje vlade zajedno

"S današnjim činom na formalan, ali i simboličan način, vraćamo Vukovaru ono što je njegovo i Vukovarcima ono što je bilo njihovo sve ovo vrijeme. Konačno smo stvari stavili na svoje mjesto i Vukovarcima vratili što im pripada. Iznos od gotovo 100 milijuna kuna govori dovoljno za sebe", izjavio je gradonačelnik Ivan Penava.

Po riječima ministra Gorana Marića, nije riječ samo o činu darivanja, nego i činu odgovornosti hrvatske Vlade prema Vukovaru.

"Ovo je najvrjedniji projekt koji je Republika Hrvatska darivala nekoj lokalnoj samoupravi. Ova je Vlada učinila za Vukovar više u ovih šest mjeseci nego sve dosadašnje vlade u svojim mandatima. Ova Vlada razmišlja i želi da se iz svoje drame prošlosti Vukovar pokrene u sigurnu budućnost", istaknuo je ministar Marić, koji je s gradonačelnikom Penavom obišao objekte na darovanom zemljištvu koje je dosad bilo u vlasništvu Republike Hrvatske.