sretni što su živi

Otvorila se rupa u cesti i 'progutala' automobile, putnici jedva izvukli živu glavu

21.02.2024 u 12:40

Bionic
Reading

Dvojica muškaraca mogu biti „sretni što su živi” nakon što je automobil kojim su putovali propao u veliku rupu koja se pojavila rano u srijedu u napuljskoj četvrti Vormero

Dvojac koji se vraćao s proslave spasila je vojska, stacionirana u blizini u sklopu operacije Strade Sicure (Sigurne ceste), piše talijanska agencija ANSA. U rupu je propao i obližnji parkirani automobil.

„Čudo je da smo živi, moglo je proći puno, puno gore”, rekao je Giulio Delle Donne, jedan od dvojice mladića, istovremeno i mjesni vijećnik.

„Živi smo zahvaljujući brzoj reakciji vojske”, kazao je Delle Donne, dodavši da je sekundu nakon propadanja automobila palo i drvo te je pukla vodovodna cijev.

„Bilo je nešto poslije 4 ujutro. Cijev vodovoda je pukla i mogli smo se utopiti”, nastavio je jedan od mladića koji su iz nesreće izašli samo s nekoliko ogrebotina.

„Nakon mnogo ovakvih događaja, nadamo se da će se konačno mapirati stanje svih građevina i sustava”, zaključio je. Gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi rekao je da grad ima „kanalizacijski sustav koji godinama nije održavan”.

„Implementiramo projekt kontinuiranog nadzora vodovodne i kanalizacijske mreže i to će nam omogućiti preventivno održavanje”, obećao je gradonačelnik.