VINJANI DONJI

Otpušteni policajac kamenovao susjeda

07.06.2009 u 19:29

Bionic
Reading

Matko Tolić, tridesettrogodišnji bivši imotski policajac, u četvrtak je u Vinjanima Donjim kraj Imotskog kamenom udario susjeda Antu Đuzela (52) u glavu

VINJANI DONJI - Tolić, inače iz mjesta u kojem se incident dogodio, šetao je poslijepodne seoskim putem na kojem je sreo susjeda Đuzela. Nakon verbalnog sukoba, izmijenjenih teških riječi i naguravanja među susjedima, Tolić je dohvatio kamen i njime udario Đuzela u glavu, piše Slobodna Dalmacija.

Ozlijeđeni Đuzel zatražio je medicinsku pomoć u imotskom Domu zdravlja gdje su mu liječnici utvrdili kontuziju glave i razderotinu na potiljku.

Nakon incidenta, obojica su testirana na alkohol, no ni jedan od njih nije bio pozitivan. Toliću je i pretražena kuća u kojoj je pronađena puška 'Crvena zastava'. Obojici stižu prekršajne prijave.

Podsjetimo, Matko Tolić, inače brat komodora HRM-a Ivice Tolića, izgubio je posao u policiji zbog propusta u službi. Udaljen je s dužnosti zbog optužbe USKOK-a da je u srpnju prošle godine, kao šef ophodnje imotske prometne policije, primio mito od 100 kuna. Prijavio ga je Milan Krivić (56) iz Vrgorca, kojeg je Tolić zaustavio u Zagvozdu za upravljačem Opel Vectre švicarskih oznaka kako bi provjerio brzinu i eventualnu alkoholiziranost.

Iako nije počinio nikakav prekršaj, navodno ga je Tolić gotovo pola sata zadržavao ponavljajući kako su po novom zakonu kazne jako visoke. Vrgorčanin je tada tvrdio da je unatoč tome što nije počinio niti jedan prekršaj, policajcu morao dati novac kako bi ga pustio da nastavi vožnju. Tolić se na suđenju branio da nije kriv i prije dva mjeseca oslobođen je nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Splitu.