sporazum o brexitu

Otkriveno kako Theresa May misli izbjeći pobunu unutar vlastite stranke

04.10.2018 u 10:33

Bionic
Reading

Suradnici britanske premijerke Therese May namjeravaju sporazum o Brexitu što prije progurati kroz parlament kako bi se izbjegla moguća pobuna u redovima njezine vlastite stranke, piše u četvrtak Bloomberg

Tim premijerke May želi da zastupnici konačni sporazum o povlačenju iz EU-a ratificiraju unutar dva tjedna od potpisivanja odredbi ugovora o 'razvodu' od Bruxellesa, navodi Bloomberg pozivajući se na dobro upućene dužnosnike.

Prema tom vremenskom okviru, članovi parlamenta bi do početka prosinca glasali o tome da li prihvatiti ili odbaciti sporazum o razdruživanju.

May je u srijedu pozvala svoju konzervativnu stranku da stane iza njezinog plana o izlasku iz Europske unije, upozorivši kritičare da bi njihovi argumenti mogli Brexit dovesti u opasnu situaciju.

Rasplesana Theresa May Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Samo šest mjeseci prije nego što bi Britanija Europskoj uniji trebala reći konačno zbogom, May je do sada uspjela ploviti kroz oluju koju je podigao brexit, ne osvrćući se na zapaljivi govor bivšeg ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona koji jedva da je skrivao svoje ambicije da preuzme vodeću poziciju u državi.

  • +7
Brexit Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia