ODJECI PROSVJEDA PROTIV ĆIRILICE

Otkriveni napadači na mladića u Borovom selu

18.02.2013 u 15:09

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemska policija utvrdila je indentitet dviju osoba koje su 2. veljače u Borovu sudjelovale u sukobu ispred ugostiteljskog objekta s 21-godišnjim mještaninom, koji je pritom bio lakše ozlijeđen, te izvijestila kako taj sukob u Borovu ne dovodi u vezu sa skupom protiv dvojezičnosti u Vukovaru.

Ne navodeći indentitet niti jedne osobe uključene u sukob, policija navodi kako je riječ o dvije mlađe punoljetne osobe s područja Osijeka.

U središtu Borova ispred ugostiteljskog objekta, 2. veljače nešto poslije 15 sati došlo je do svađe a potom i fizičkog sukoba između 21-godišnjeg Borovčanina i dvojice muškaraca koji su, kako su izvjestili mediji, bili u autobusu belomanastirskih registarskih oznaka koji je prevozio sudionike prosvjednoga skupa u Vukovaru. Riječ je o skupu koji je toga prijepodneva u organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara održan protiv uvođenja dvojezičnosti.

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović Hini je danas kazao kako policija sukob u Borovu smatra izdvojenim od prosvjednog skupa u Vukovaru jer se dogodio sat vremena nakon završetka skupa i izvan Vukovara, u kojem je skup održan.

'Dvojica mladića vjerojatno su bili sudionici prosvjednog skupa, međutim s obzirom da je do sukoba došlo u Borovu, znači izvan Vukovara, i to sat vremena nakon završetka vukovarskog prosvjednog skupa, ne dovodimo sukob u izravnu vezu s skupom u Vukovaru', kazao je Džigumović.

Dodaje kako je o događaju sačinjeno posebno izviješće koje je proslijeđeno nadležnom državnom odvjetništvu.