ODUZETA MU JE I DOZVOLA

Otkriven vozač kombija koji je u centru Zagreba oštetio drugo vozilo i pobjegao s mjesta nesreće; dobio je 25 dana zatvora

12.09.2019 u 10:31

Bionic
Reading

U četvrtak, 5. rujna 2019. godine oko 12.20 sati tada nepoznati počinitelj upravljao je teretnim vozilom, a kretao se srednjom prometnom trakom Palmotićeve ulice u Zagrebu u smjeru juga

Dolaskom do kućnog broja 23A skrenuo je u desnu prometnu traku i tom prilikom naletio na osobni automobil marke Peugeot 307 kojim je upravljala 34-godišnjakinja, a kretala se desnom prometnom trakom u smjeru juga.

Nakon prometne nesreće u kojoj je nastala materijalna šteta, nepoznati počinitelj napustio je mjesto događaja bez da je ostavio svoje podatke ili da je pričekao dolazak policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da je u prometnoj nesreći sudjelovao 49-godišnjak koji je u trenutku izazivanja prometne nesreće upravljao teretnim vozilom marke Mercedes Sprinter.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 49-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje prekršaja radnja vozilom u prometu, bijeg s mjesta događaja prometne nesreće i upravljanje vozilom dok mu je izrečena zaštitna mjera prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 25 dana, uvjetno s rokom od 10 mjeseci, novčana kazna u ukupnom iznosu od 5000 kuna te mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci.