'PODIZANJE NIVOA'

Otkrivamo koji restoran niče ispod nadstrešnica na Cvjetnom trgu

04.10.2016 u 20:07

Radovi na Cvjetnom trgu

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu ispod nadstrešnica koje su izazvale val negodovanja među građanima skrasit će se 'novi koncept gastro ponude - My Way', doznao je tportal od Krešimira Horvatinčića

Nakon što smo ranije saznali da je 'tvrtka Hoto centar d.o.o. dobila odobrenje za postavljanje dvije montažno-demontažne nadstrešnice-pergole učvršćene u dva montažno-demontažna podesta s ogradom na Trgu Petra Preradovića', kako stoji u odgovoru pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinka Bilića, provjerili smo u tvrtki Hoto centar što planiraju 'ispod nadstrešnica'.

'Naše društvo namjerava građanima Zagreba predstaviti novi koncept gastro ponude na lokaciji Cvjetni trg. Projekt My Way zaposlit će dodatno educiranih od 55 do 60 osoba. Veći dio ponude i servisa odvijat će se unutar prostora Centra Cvjetni, a dio i na vanjskim terasama', pisano je odgovorio tportalu Krešimir Horvatinčić

'Kao i ostali ugostitelji na Cvjetnom trgu, naše je društvo po provedenom postupku pred nadležnim tijelima Grada Zagreba ishodilo Rješenje o zauzimanju dijela javne površine te sklopilo s Gradom Zagrebom ugovor o zakupu. Trenutno su u tijeku radovi na postavljanju terase u svemu prema određenim parametrima i suglasnostima Grada Zagreba', tvrdi Horvatinčić.

Uvjerava i da će 'učiniti sve da radovi na uređenju terasa budu gotovi unutar 96 sati te da će svojim konceptom, ponudom i realizacijom obogatiti gastro ponudu na Cvjetnom, dići ju na viši nivo i poslužiti kao primjer drugima'.

A da su pribavljena sva potrebna mišljenja i suglasnosti nadležnih službi te da se nadstrešnice postavlja 'sukladno arhitektonskom projektu izrađenom od strane tvrtke Conar d.o.o. i da je sukladno projektu ostavljen prolaz između pergole i ograde crkve Sv. Preobraženja Gospodnjeg u širini od 180 centimetara tako da se ne ometa slobodno kretanje građana plohom trga', poručili su ranije i iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Građani, međutim, negoduju smatrajući da im se na Cvjetnom trgu, ionako zakrčenom brojnim terasama, ovakvim postupcima dodatno oduzima javni prostor te su preko društvenih mreža pozvali na okupljanje kod metalnih konstrukcija za nadstrešnice pored klupe uz ogradu crkve Sv. Preobraženja Gospodnjeg i spomenika Petru Preradoviću te preko puta poslovnog prostora uz glavni ulaz u Centar Cvjetni.