ISPOVIJEST OSUMNJIČENOG PODUZETNIKA

Otkako je Dijana Čuljak uhićena Šelebaj nije vidio dijete

17.03.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Otkako mu je bivša supruga Dijana Čuljak završila u pritvoru, Vladimir Šelebaj Sellier, poduzetnik osumnjičen za izvlačenje 16 milijuna kuna u aferi Core media, pokušava doći do svoje kćeri. Osmogodišnja djevojčica boravi s bakom i djedom Čuljak, požalio se Šelebaj Jutarnjem listu, a Centar za socijalnu skrb ignorira Šelebajeve zahtjeve da mu se omogući da vidi svoju kćer

Vladimir Šelebaj Sellier požalio se novinarima kako kćer nije vidio otkako je 8. ožujka Dijanu Čuljak privela policija. Tvrdi i kako mu nadležne institucije, kojima se odmah obratio, unatoč brojnim molbama i zahtjevima nisu nimalo pomogle. Navodno se i prije žalio Ministarstvu socijalne politike i mladih na rad Područnog centra socijalne skrbi Donji Grad uz tvrdnje kako je Centar za socijalnu skrb neprofesionalan, neažuran i pristran u slučaju brakorazvodne parnice s Dijanom Čuljak, koja još nije pravomoćno okončana.

Jutarnji list donosi kako se već tada žalio da su mu kao ocu onemogućeni redoviti i neometani kontakti s kćeri. Ponovno se obratio odgovornim službama kad je doznao da je Dijana Čuljak uhićena te je čuo da je kćer, nakon majčinog uhićenja, smještena kod bake i djeda.

'Nakon što je 9. ožujka određen pritvor Dijani Čuljak, majci moje kćeri, te kako nisam uspio doznati gdje se dijete nalazi i s kime nakon uhićenja njezine majke niti sam dijete kao otac i skrbnik mogao u tom trenutku preuzeti, pristupio sam u ponedjeljak, 11. ožujka, ujutro odmah vašem centru, kako bih vas zamolio da mi hitno pomognete da kao roditelj mogu stupiti u kontakt s djetetom i prije svega da mogu preuzeti dijete', napisao je Vladimir Šelebaj Sellier Centru za socijalnu skrb, a prenosi Jutarnji list.


'Unatoč svojim daljnjim naporima, nisam uspio stupiti u kontakt s djetetom, koje je trenutačno kod bake i djeda, roditelja Dijane Čuljak, koji odbijaju moju molbu da kao otac u ovim okolnostima i bez odgode preuzmem dijete', nadalje piše Šelebaj, koji u dopisu navodi kako je u četvrtak, 14. ožujka, opet posjetio Centar za socijalnu skrb u Haulikovoj ulici u Zagrebu s molbom da mu omoguće da mirnim putem, unatoč protivljenju bake i djeda Čuljak, od njih preuzme dijete.