UTAPANJE U VARAŽDINU

Otišao na kupanje i nije se vratio

02.08.2013 u 14:16

Bionic
Reading

Varaždinska policija pronašla je tijelo 37-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen jučer poslijepodne na kupalištu kraj Varaždina popularnom Aquacitiyu, potvrdio je za Hinu Matko Murić iz varaždinske policije.

Nestanak muškarca prijavljen je jučer u poslijepodnevnim satima nakon čega su djelatnici interventne policije iz Policijske uprave koprivničko-križevačke krenuli u potragu. Muškarac je pronađen u jezeru u sklopu kupališta danas oko 11.15 sati.

Uzrok utapanja još se ne zna a o državnom odvjetniku ovisi hoće li naložiti obdukciju ili će se tijelo predati članovima obitelji pojašnjava Murić.

Inače, Aquacity je najpopularnije varaždinsko kupalište koje za vrijeme vrućih ljetnih dana posjeti i nekoliko stotina kupača dnevno. Kupalište nema spasilačku službu i građani se kupaju na vlastitu odgovornost.

Ovo je prva ovogodišnja žrtva utapanja na kupalištu Aquacity, a protekle dvije godine nije zabilježen ni jedan slučaj stradalih na tom varaždinskom kupalištu.

'Do prije nekoliko godina imali smo spasioce, ali sada je to nažalost financijski neizvedivo', kazao je za Večernji list direktor Aquacityja, Dražen Hrain.