UŽAS U ZAGREBU

Otac djeteta nakon napada psa: Djeca su u šoku, bolovima... Tražit ću najstrožu kaznu za vlasnika

23.09.2022 u 20:07

Bionic
Reading

Pas bez nadzora napao je danas ujutro dvoje djece ispred osnovne škole u Gornjem Vrapču u Zagrebu. Životinja je vlasniku privremeno oduzeta, no čekaju ga značajne kazne

Jutros je u zagrebačkom naselju Vrapče pas je prvo napao djevojčicu pa izgrizao malenog dječaka. Napad se dogodio ispred Osnovne škole Gornje Vrapče, a dječak je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj s ozljedom potkoljenice. Susjedi za psa kažu da je i prije bio problematičan.

Otac napadnute djece Bernard Čol RTL-ovoj reporterki Ani Mlinarić je kazao kako su njegova kćer i sin u šoku.

"Svi smo u šoku. Došao sam reći da apeliram na sve službe koje su odgovorne na ovakve stvari da počnu raditi svoj posao da više niti jedno dijete ne bude žrtva ovakvog nasilja, da ne nosi kroz život fizičke i psihičke posljedice koje će moja djeca nositi", kazao je.

Tko je zakazao?

"Prvo vlasnik. Tražit ću najstrožu moguću kaznu, neću odustati niti jedne sekunde. A ostali - Dumovec. Pas je bio na tri dana na promatranu, a oni su ga pustili van", kazao je.

Kako donosi RTL ovo nije prvi napad ovog psa. Isti belgijski ovčar ovaj tjedan navodno je već napao četvero djece.

Iako iz policije još nema potvrde o ranijim prijavama, građani kažu bilo ih je. Samo ovog tjedna isti je pas napao čak četvero djece. U ponedjeljak 12-godišnjeg Roka.