NAPAD PRED ŠKOLOM

Vlasniku oduzet pas koji je izgrizao dječaka, evo što kažu svjedoci

23.09.2022 u 17:18

Bionic
Reading

Jutros je u zagrebačkom naselju Vrapče pas izgrizao malenog dječaka. Napad se dogodio ispred Osnovne škole Gornje Vrapče, a dječak je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj s ozljedom potkoljenice. Susjedi za psa kažu da je i prije bio problematičan, a radi se o pasmini belgijski ovčar. Na teren je izašla i policija te je pas oduzet vlasniku i smješten je u azil Dumovec, javlja HRT

Susjeda vlasnika psa Dragica Radušić kaže kako pas preskače ogradu i bježi, a ona ga propušta. Neće se, kaže, s njim boriti da je ne ugrize.

Gospođa Antonija je svjedočila današnjem napadu.

'Taman sam naišla iz dućana i dijete su nosili u auto. Sve je bilo dosta krvavo. Kad vidite to, strašno. Strašno!', kazala je za HRT.

Iz policije su u petak kratko izvijestili da su dojavu dobili oko 8 sati te je u tijeku utvrđivanje okolnosti ovog događaja kako bi se razjasnilo što se točno dogodilo. Neki portali objavili su kako su im čitatelji potvrdili da je pas napao djecu ispred osnovne škole, pri čemu je jednoga prvašića izgrizao po cijelom tijelu, kao i da nije prvi put da taj pas napada ljude a da njegov vlasnik na to ne reagira iako je upozoren. Navode i kako su o napadu psa dobili i potvrdu ravnateljice škole, koja je kazala da se sve dogodilo izvan dvorišta škole, iz koje surađuju s policijom.

Na Facebook grupi "Zakaj volim Vrapče" građani objavljuju da taj pas već tjedan dana luta oko škole Gornje Vrapče te da je ugrizao dvoje djece, pozivajući vlasnika da se javi, "inače pas ide u šinteraj". -

'Ljudi pripazite na svoje pse!!! Jutros je belgijski ovčar trčao oko škole, pekare.... Razbacivao djecu, napadao druge pse.... Klinci su vrištali od straha. Nije bezazleno ni kad te u igri takav pas baci, a taj pas stvarno djeluje pogubljeno i mogao bi napraviti ružne stvari', poručili su članovi ove grupe.