hgss-ovci u akciji

Potražni pas Max pronašao nestalog muškarca na zapuštenim ribnjacima kod Donjeg Miholjca

20.09.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Osječki HGSS-ovci krenuli su u potragu za nestalim starijim muškarcem na području Donjeg Miholjca na poziv policije

Potražni pas Max, osječke Stanice HGSS-a u ponedjeljak oko 21.57 sati na području starih i zapuštenih ribnjaka na području Donjeg Miholjca pronašao je nestalu osobu, pohvalili su svojeg člana na stranicama HGSS-a.

Nestanak je prijavljen u večernjim satima, a kako se radilo o starijoj osobi, a protekle noći su bile prilično hladne, određen je najviši stupanj hitnosti potrage, opisali su HGSS-ovci.

Na teren se zaputilo 11 spašavatelja s potražnim psom i termovizijskom bespilotnom letjelicom.

'Po dolasku, u izvrsnoj suradnji s djelatnicima Policijske postaje Donji Miholjac i djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije, pristupilo se gruboj pretrazi terena, sakupljanju dodatnih informacija i planiranju daljnjeg tijeka potrage. Kao ispomoć u potrazi aktiviran je i član Odjela za bespilotne sustave iz HGSS Stanice Požega', objasnili su tijek potrage navodeći kako su osobu pronašli u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu pa se nakon utopljavanja pristupilo transportu UT-nosilima nakog čega je predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

'U ovoj potrazi smo se još jednom podsjetili koliko su potražni psi sa svojim vodičima nezamjenjiv resurs u potražnim akcijama i koliko se dugogodišnji rad, ulaganje i odricanje višestruko vraća uspješnim pronalascima i spašenim životima.', podsjetili su HGSS-ovci.