TRAŽI OPROST OD PUTINA

Otac Aleksandra Litvinenka nazvao sina 'izdajicom'

02.02.2012 u 20:59

Bionic
Reading

Otac Aleksandra Litvinenka, bivšeg agenta tajne ruske službe i kritičara Kremlja koji je ubijen 2006. radioaktivnim materijalom, u četvrtak je u intervjuu objavljenom na ruskim televizijskim kanalima svog sina okarakterizirao 'izdajicom' koji je zaslužio da bude smaknut.

Valter Litvinenko je pred kamerama rekao da u bijedi živi u Italiji, bez električne energije i grijanja, i suznih očiju zatražio oprost od Rusije, objašnjavajući da je njegov sin bio agent britanskih tajnih službi.

'Zašto bih na sav glas zazivao cijeli svijet da se zauzme za mog sina, izdajicu?', zapitao se u razgovoru za državni kanal Pervy Kanal i kanal RT na engleskom jeziju kojeg financira Kremlj.

Također je bivšeg predsjednika i sadašnjeg premijera Vladimira Putina zamolio da mu oprosti jer je njegov režim optužio za ubojstvo svog sina, koji je kao izdajica zaslužio da bude likvidiran.

'Vladimire Vladimiroviču, ako gledate ovu emisiju, oprostite mi za sve klevete i objede. Da sam znao da je moj sin radio za britanske obavještajne službe, ne bih se bio oglasio povodom njegove smrti. Kao dvostruki agent trebao je biti smaknut, izdajice se mora likvidirati', kazao je.

UdovicaAleksandra Litvinenka, Marina, u listopadu je za rusku redakciju BBC-a izjavila da je njezin suprug radio za britanske tajne službe kao savjetnik za organizirani kriminal.