VUKOVARSKI SUPER HEROJ

Osvanuli plakati Ivana Penave odjevenoga kao Supermana

05.01.2017 u 20:46

Bionic
Reading

Na nekoliko mjesta u Vukovaru u četvrtak su se pojavili plakati s fotomontažom lika gradonačelnika Vukovara Ivana Penave odjevenoga kao Supermana uz krupno tiskan naslov 'Vukovarski super heroj'

Na plakatu su ispod naslova napisane poruke: 'Otvaram otvorene firme', 'Mijenjam pravilnike po svojim potrebama' i 'Zapošljavam Vukovarce (ako su u HDZ-u)'. Na prsima umjesto velikog slova 'S' stoji 'HDZ', a na dnu plakata je slogan HDZ-a s parlamentarnih izbora 'Vjerodostojno'.

Za lokalni Radio Dunav Ivan Penava je izjavio kako iza plakata stoji oporbeni SDP koji, kako je rekao, na taj način počinje predizbornu kampanju za lokalne izbore.


U vukovarskome SDP tvrde kako oni ne stoje iza tih plakata, ali su im oni simpatični. Vukovarski SDP optužio je krajem prošle godine gradsku vlast s HDZ-om na čelu za političko kadroviranje u Lučkoj upravi Vukovar. Iz SDP-a, naime, tvrde kako je Upravno vijeće Lučke uprave Vukovar, u kojemu su, kako navode, od pet članova četvorica članovi HDZ-a, dva dana prije raspisivanja natječaja za ravnatelja te ustanove izmijenilo pravilnik kako bi član Gradskog odbora HDZ-a i vijećnik te stranke u vukovarskome Gradskom vijeću, čije ime SDP ne navodi, mogao biti izabran za njezina ravnatelja.