mjesec dana iza rešetaka

Osumnjičenom za ubojstvo Nijemca u Puli određen istražni zatvor

18.07.2019 u 17:19

Bionic
Reading

Istražna sutkinja Županijskoga suda u Puli odredila je jednomjesečni istražni zatvor osumnjičenom 32-godišnjaku iz Zagreba za ubojstvo 23-godišnjega njemačkog državljanina iz Unterpollinga, koje se dogodilo u utorak navečer na Fažanskoj cesti u blizini Pule

Zatvor mu je određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, potvrdio je pulski odvjetnik Pavle Peršić, koji je po službenoj dužnosti određen za branitelja osumnjičenika.

Neposredno prije ulaska u zgradu Županijskoga suda u Puli osumnjičenik je okupljenim novinarima dobacio kako "nikome nije ništa napravio" te kako mu "smještaju ubojstvo", a kako se doznaje na ispitivanju kod sutkinje, on nije iznosio obranu, nego se branio šutnjom.

Policija je u četvrtak iznijela pojedinosti ubojstva ističući kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstva. Naime, prema podatcima policije, u utorak u 21,15 sati skupina njemačkih državljana susrela je u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane.

Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, u 22,40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjaka ranio u prsa. 

 Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Maloj vali, gdje mu je pružena pomoć. Zbog ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je umro 17. srpnja u 1,45 sati.

 Policija je pronašla 32-godišnjega hrvatskog državljanina 17. srpnja 20 minuta poslije ponoći na plaži na Puntiželi, uhitila ga i privela u policijsku postaju.