SPLITSKI SLUČAJ

Osuđeni za ratni zločin u Lori pao sa heroinom i vagom, nisu ga pritvorili

16.09.2022 u 17:03

Bionic
Reading

Splitska policija uhitila je sa 104 grama heroina i digitalnom vagom 62-godišnjeg Tonča Vrkića, početkom 90-ih zamjenika zapovjednika Vojno-istražnog centra u Lori, pravomoćno osuđenog u sudskim postupcima za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima na 10 godina zatvora, javlja Dalmatinski portal

Vrkić je predan pritvorskom nadzorniku, no nakon ispitivanja u Državnom odvjetništvu, sucu istrage nije stavljen prijedlog za određivanjem istražnog zatvora. Uredujuća zamjenica ocijenila je, naime, da ne postoje razlozi za pritvaranje, izvještava Dalmatinski portal.

Vrkić se brani da je prodao nekretninu i nabavio veću količinu droge za osobne potrebe jer je ovisnik, kao i njegova partnerica; tvrdi da nije dilao heroin, izvještava portal, dodajući da će se Vrkić u nastavku postupka braniti sa slobode.

Prije sedam godina također je uhvaćen s manjom količinom droge i osuđen uvjetno.

Slobodna Dalmacija podsjeća da se Vrkiću sudilo u postupcima 'Lora 1 i 2' kao zamjeniku zapovjednika vojno istražnog centra Lora u Spiitu. Zbog ratnog zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima bio je pravomoćno osuđen na ukupno 10 godina zatvora.